Een mondhygiënist nodig in Rotterdam?

Mondhygieniste Rotterdam

De verzorging van je gebit is belangrijk. Hier hoort ook een goede mondhygiëne bij. Steeds meer mensen bezoeken tegenwoordig regelmatig de mondhygiënist. Een mondhygiënist is gespecialiseerd op preventie en mondverzorging. Dit om gaatjes en tandvleesaandoeningen te verhelpen en te voorkomen. Wanneer je in het zuiden van het land woont kun je bijvoorbeeld een afspraak maken bij een mondhygiënist in Rotterdam.

De werkzaamheden van een mondhygiënist

Een goede mondverzorging is meer dan alleen twee keer per jaar een bezoek brengen aan de tandarts. Door regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist voorkom je mondproblemen. Het is van belang om van jongs af aan regelmatig een bezoek aan een mondhygiënist te brengen. Hiermee voorkom je een slechte adem of teruggetrokken of ontstoken tandvlees. Het gebit van iedereen is anders, daarom zal er tijdens je eerste bezoek aan de mondhygiënist een individueel behandelplan worden opgesteld. Een mondhygiënist geeft advies over de verzorging van je gebit, verwijdert tandplak en tandsteen, kan vullingen polijsten en sealt je tanden en kiezen om zo gaatjes te voorkomen. Het is ook mogelijk om als ouder advies te vragen aan een mondhygiënist over het poetsen van de tanden van jouw kind. Ook het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees behoort tot de werkzaamheden van een mondhygiënist. Wanneer een mondhygiënist in dienst is van een tandarts kan het voorkomen dat deze ook gaatjes behandeld, lokale verdovingen geeft of röntgenfoto’s maakt. Dit gebeurt dan wel altijd onder supervisie van de tandarts.

Een bezoek aan de mondhygiënist

Voor een bezoek aan de mondhygiënist is niet specifiek een verwijzing van de tandarts nodig. Ook zonder verwijzing kun je een afspraak maken. Wel zal in veel gevallen de tandarts een bezoek aan de mondhygiënist aanraden. Een mondhygiënist kan in dienst zijn van een tandarts, maar kan ook een losstaande praktijk hebben die specifiek gericht is op mondhygiëne. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een mondhygiënist aan huis te laten komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in zorginstellingen, bij ouderen etc.

Vergoeding mondhygiënist

Tot achttien jaar wordt de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer je achttien jaar of ouder bent is het raadzaam om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Bij veel van deze aanvullende verzekeringen zitten mondzorgkosten inbegrepen tot een bepaald maximum bedrag. Hier vallen ook de kosten voor een mondhygiëniste onder. De hoogte van dit maximum bedrag is verschillend per aanvullende verzekering. Het is raadzaam om informatie over deze vergoedingen na te vragen bij jouw zorgverzekeraar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *