De dingen die men deed in lockdown

Lockdown thuis

De lockdown is nu weer voorbij. Het is weer toegestaan om uit de quarantaine te komen. De terrasjes mogen weer en de sportscholen gaan ook weer open op 1 juli. Dat is wel echt heel fijn, omdat alles drie maanden lang is dicht geweest. We hebben ons op heel andere manieren moeten vermaken dan gewoonlijk. Het was een tijd van rust en bezinning en even geen verplichtingen. Het was ook de tijd om heerlijk het huis op te knappen en dat hebben veel mensen ook gedaan. Wat deed jij in de lockdown?

#1 Huis opknappen

Als jij al een tijdje tegen je oude interieur zat aan te hikken, dan is de kans groot dat jij nu je paleisje een makeover hebt gegeven. Bij interieurwinkel Blaricum is het klantenbestand in de afgelopen maanden alleen maar gegroeid. Het was in het begin van de corona crisis niet bekend hoe lang het zou duren. Dan kun je jezelf maar beter bezig houden met een nieuw verfje of leuk behangetje als resultaat.

#2 Creatief bezig zijn

Ons creatieve brein kreeg in de afgelopen tijd ook weer de ruimte. Massaal zijn we aan het puzzelen, haken of borduren geslagen. De legpuzzels werden weer uit de kast getrokken. Ook ging men weer muziekinstrumenten bespelen. Waarom doen we dat niet altijd?

#3 Heel veel wandelen

De sportscholen zijn dicht en ook de verenigingen mochten geen activiteiten verrichten. Wat moet je dan om in beweging te blijven? Bijna elke sportschool organiseerde home workouts. Maar ook werd er massaal gewandeld in de buitenlucht. Dat is ook nog eens goed voor je weerstand.

#4 Cursussen of tutorials volgen

We hadden echt veel tijd over door het gebrek aan reistijd elke dag. We hebben dus heerlijke cursussen gevolgd, zoals die talencursus die men al lang wilde doen. Was je nog niet zo goed in make-up aanbrengen? Dankzij de vele tutorials op YouTube kun je nu weer knap opgemaakt de deur uit.

#5 Online shoppen

Dacht jij in deze tijd geld te besparen? Dan heb je het mooi mis. De corona crisis was goed voor online retailers, zoals bijvoorbeeld Bol.com. De grote ketens in de steden waren namelijk ook gesloten. Kleren kopen kon dus eigenlijk alleen maar online. Het is natuurlijk fijn dat het bestaat, maar het is minder goed voor je portemonnee.

Wat deed jij vooral in de afgelopen maanden? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *