Hapjes baby

Frootie 4

De eerste vier maanden van het leven van je baby zul je je baby louter melk geven. De één geeft haar kindje borstvoeding, de ander kiest voor flesvoeding. Na vier maanden kun je beginnen met het geven van oefenhapjes, fruit en groente. Dit is bedoeld om je kindje te laten wennen aan andere smaken en structuren. Bovendien krijgt je kindje minder kans op allergiën voor verschillende soorten eten wanneer hij of zij al op jonge leeftijd met verschillende voedingsstoffen in aanraking is geweest. Als je baby toe is aan hapjes kun je jezelf een hoop vragen stellen. Wat voor hapjes voor de baby zijn er? Waar moet ik mee beginnen? Bereid ik de hapjes zelf of koop ik potjes uit de supermarkt? En zijn er ook nog andere opties?

Hapjes voor baby vier maanden

De eerste hapjes voor een baby zijn slechts oefenhapjes. Verwacht niet dat je baby meteen flinke maaltijden naar binnen werkt. Het kan best zijn dat tijdens de eerste keer dat je je baby hapjes geeft alles er even snel weer uitkomt dan dat het er in gaat. Laat je daardoor niet ontmoedigen. De ene baby is nou eenmaal wat sneller toe aan vaste voeding dan de andere baby. Je hoeft je ook nog geen zorgen te maken dat je kindje te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Tot de leeftijd van zes maanden haalt je baby alles wat hij nodig heeft nog uit de melk die hij krijgt. Als je begint met hapjes maakt het niet uit of je begint met groente of met fruit. Vaak is het wel zo dat een baby fruit lekkerder lijkt te vinden, maar ook hierin zijn grote verschillen merkbaar tussen de ene en de andere baby.

Hapjes voor baby van vijf maanden

Als je baby eenmaal is gewend aan de eerste hapjes kun je dit langzaam maar zeker wat uitbreiden met andere smaken en structuren. Als je baby vijf maanden oud is en zo richting de zes maanden gaat kun je al eens voorzichtig beginnen met een broodkorstje. Geef je kindje het broodkorstje in zijn eigen handje, je zult merken dat hij zelf gaat proberen het korstje in de mond te doen. Ook kun je langzaam maar zeker hapjes met een iets grovere structuur beginnen te geven. Als je zelf de hapjes voor je baby bereid kun je het dus iets minder fijn hakken. Je baby zal er eerst even aan moeten wennen, maar stapsgewijs zal hij steeds meer kunnen eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *