Bedrijfskleding  

Bedrijfskleding

Sommige bedrijven hebben het wel en anderen weer niet, we hebben het natuurlijk over bedrijfskleding. Dit is absoluut een belangrijk aspect om over na te denken als organisatie zijnde. Bedrijfskleding aanschaffen heeft namelijk wel zo z´n voordelen, zowel voor werkgever, werknemer en klant. Als ZZP’er hoef je misschien niet je kleding te bedrukken, maar als MKB bedrijf met medewerkers geeft het wel een professionele uitstraling. In dit artikel lees je meer over de voordelen en de visie op bedrijfskleding. 

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding. 

Bedrijfskleding biedt vertrouwen en kennis. Sommige bedrijven richten zich op de klant, bijvoorbeeld ziekenhuizen of restaurants. Hierdoor moet je makkelijk herkenbaar zijn voor de klant. Daarnaast creëer je vertrouwen bij de klant met bedrijfskleding, omdat ze het gevoel krijgen dat ze met professionals te maken hebben.  

Het creëert verbondenheid 

Door het gebruik van werkkleding creëer je een gevoel van verbondenheid met het bedrijf bij de werknemers. Hierdoor raken de werknemers automatisch ook meer met elkaar verbonden en voelen ze dat ze echt deel uitmaken van het bedrijf. Tegelijkertijd inspireer je de werknemers om te voldoen aan de normen en waarden van het bedrijf, hierdoor blijven ze loyaler aan het bedrijf. Ook ontstaat er een gevoel van gelijkheid op de werkvloer door het aanschaffen van bedrijfskleding. 

Naamsbekendheid 

Bedrijfskleding draagt bij aan de naamsbekendheid. Helemaal als je werknemers zich verplaatsen van de ene plek naar de andere, zo heb je een wandelend visitekaartje en daardoor wordt jouw bedrijfsnaam door vele mensen gezien en heb je een groot bereik in verschillende soorten groepen mensen. Een goede combinatie van bedrijfskleding is bedrukte pennen, notitieblokken of give-aways. Het leuke van bijvoorbeeld een bedrukt shirt of bedrukte hoody weggeven dat de klant dit ook weer draagt. Zo kan je je logo aan veel meer mensen laten zien dan alleen met de bedrijfskleding voor medewerkers. 

Veiligheid als factor om voor bedrijfskleding te kiezen 

In sommige beroepen is bedrijfskleding niet alleen voor de leuk, maar ook een noodzakelijke keuze. Denk aan reflecterende hesjes, bouwhelmen, bodywarmers of schoenen met stalen neuzen. Dit zijn kledingstukken die vrijwel niemand in de kast heeft liggen en waar jij als bedrijfsleider of ondernemer voor moet zorgen. Je wilt niet inleveren op kwaliteit en bedrijfskleding is daarmee een hoge kostenpost. Waarom dan niet iets meer uitgeven om je bedrijfskleding met logo te laten bedrukken? Veel bedrijven doen dit dan ook, tot het plezier van de medewerkers. Net als een uniform van leger of politie, voelt het dragen van bedrijfskleding toch altijd stoer.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *