Sterretje in de voorruit

auto-reparatie

Iedereen heeft het wel een meegemaakt; een sterretje in de autoruit! Super vervelend natuurlijk, maar zo op te lossen. Het is ook erg belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat maken, want een klein onschuldig sterretje kan zomaar in een grote scheur veranderen. Dan is het wel een stuk moeilijker om het te laten maken. Daarbij komt ook nog dat dit voor erg gevaarlijk situaties kan ontstaan als dit tijdens het rijden ineens gebeurt. Als er een scheur in de ruit zit, moet de hele ruit namelijk vervangen worden. Daarom is het dus verstandig dat je een sterretje zo snel mogelijk op de goede manier laat maken. Ben je op zoek naar een bedrijf dat zich specialiseert in autoruiten reparatie in Breda? Dan zijn er een paar bedrijven die deze service leveren!

Tips tegen een sterretje

Een sterretje is meestal ongeveer 3 centimeter. Ze zien eruit als kleine scheurtjes, en dat zijn het eigenlijk ook. Het is dan ook goed voor te stellen, dat zo’n klein sterretje al gauw een grote barst of scheur in je raam kan worden. Dit is al het geval als het sterretje groter is dan een muntstuk van twee euro, want dat is ongeveer drie centimeter. Een goede tip is om je sterretje voordat je op vakantie gaat al te laten repareren, want de kans dat een sterretje een barst wordt, neemt toe bij hogere temperaturen. Dit kan ook het geval zijn bij grote temperatuurverschillen. Een andere tip is om voldoende volgafstand van de andere weggebruikers te houden. Het kan namelijk zijn dat er in het profiel van de auto voor je steentjes komen, die vervolgens op jouw voorruit kunnen belanden. Een handige uitvinding is een soort sticker die je over je sterretje heen kunt plakken. Hiermee voorkom je dat er vocht in het sterretje kan komen. Als er namelijk vocht in het sterretje komt, kan het gaan uitzetten bij bevriezing, waardoor het sterretje een barst wordt.

Gelaagde auto’s

Sommige autoruiten zijn tegenwoordig gelaagd. Dit houdt in dat de ruit uit twee lagen glas bestaat, waartussen een soort folie zit. Dit zorgt ervoor dat de autoruit sterk is en dat het niet zomaar uit elkaar valt. Dit maakt het ook gemakkelijk om een sterretje te repareren. Wat de precieze kosten zijn van zowel een sterretje repareren als de hele voorruit vervangen, is afhankelijk van het merk en type auto, en van wat voor soort ruit erin zit. Als je een uitgebreide auto verzekering hebt, wordt de schade bijna altijd vergoed. Meestal betaal je wel een deel van je eigen risico en vaak maken verzekeraars een onderscheid tussen ruitschade die te repareren is, en ruitschade die niet meer te repareren is. Het kan zijn dat je niet door een apk-keuring komt, omdat je een sterretje in je voorruit hebt. Het is dan vaak wel het geval dat het sterretje het zich belemmert, of dat het eruitziet alsof het sterretje snel groter kan worden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *