Wat doen de verschillende online marketeers? 

online marketeers

Er zijn verschillende vormen van online marketing om je bedrijf, producten of merk een boost te geven. Echter wanneer je zelf geen online marketeer bent en hier nog nooit mee te maken hebt gehad is het een ingewikkeld vakgebied. Daarom staan in dit artikel de verschillende disciplines binnen de online marketing sector uitgelicht. Hopelijk weet je na het lezen of je nu een SEO bureau of misschien wel een social media specialist moet inschakelen. Het doel van dit blog is dus om inzicht te geven in dit brede vakgebied. 

SEA specialist 

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Het doel van deze discipline is om met de advertentie zo hoog mogelijk bovenaan te komen in de advertentie resultaten van de zoekmachines. Dat geldt niet alleen voor Google, maar ook voor Yahoo en Bing. Als adverteerder doe je een bod op verschillende zoekwoorden waar je doelgroep jouw producten of diensten op zoekt. Elke keer dat men op de advertentie klikt gaat de cost per click af van het ingezette budget. 

SEO specialist

Een SEO specialist houdt zich ook bezig met de zoekresultaten in Google. Het gaat dan niet om de betaalde ranking, maar om de organische resultaten. Deze specialist checkt of de content op je site goed is, of de zoekwoorden erin verwerkt zijn en of de menustructuur in orde is. Ook houdt een SEO marketeer de resultaten bij in periodieke rapportages. SEA is vaak een investering voor de korte en SEO voor de lange termijn. Die twee disciplines vullen elkaar goed aan. 

Social media marketeer

Het social medialandschap is in de laatste 10 jaar enorm gegroeid. Naast Facebook kun je als bedrijf ook gebruik maken van Pinterest, Instagram en LinkedIn. De grootste fout die veel bedrijven maken is door gelijk van alles in te willen zetten. Dat is niet nodig. Een goede specialist adviseert over het beste kanaal, de juiste content en advertentie mogelijkheden. Social media is dus een kwestie van slim inzetten. 

Affiliate marketeer 

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij bijvoorbeeld een blogger een product promoot in ruil voor een commissie. De persoon die de reclame maakt verdient alleen als zijn of haar uiting leidt tot een verkoop van jouw product. Een affiliate marketeer geeft advies hoe je deze vorm van marketing tactisch kan inzetten. 

Content marketing

De content marketeers zijn grafisch en creatief goed onderlegd. Zij buigen zich over vragen als welke content aantrekkelijk is voor een bepaalde doelgroep. Hoe spreek je een oudere doelgroep aan? Welk videomateriaal past bij dit merk of bedrijf? Wat plaats je op de website en welke uiting past bij Instagram? Content marketeers zijn vaak ook goed met grafische tools zoals Photoshop of Lightroom. 

Email marketing 

Wat plaats je in nieuwsbrieven die via de email worden gestuurd? Hoe houd je klanten tevreden die al eerder bij je hebben gekocht. Dat zijn de vraagstukken voor e-mailmarketeers. Zij kijken welke mail content het beste scoort en geven advies aan bedrijven die dit willen inzetten. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *